1. IMAM SVOJO VREČKO
Vsakokrat, ko greš v trgovino vzemi svojo vrečko s sabo tako za celoten nakup kot tudi za sadje in zelenjavo, oreščke in suho sadje (če jih še nimaš, jih lahko kupiš pri meni). Za na tržnico pa pride prav tudi babičina košara.
2. UPORABIM TO KAR IMAM – PRINAŠAM SVOJO POSODICO
Za delikatesne produkte (salamo, sir, olive ipd.) prinesi svojo posodico, prijazno prosi prodajalko, če ti da izdelek v tvojo posodico, nalepko pa nalepi na pokrov.
3. KUPUJEM IZDELKE V STEKLENI EMBALAŽI
Če samo malo napneš oči lahko tudi v trgovinah in supermarketih najdeš veliko izdelkov v stekleni embalaži kot npr.: radenska, pivo, gorčica, majoneza, namazi, sokovi, dressingi za solate, ipd. Še bolje pa je, da obiščeš Rifuzl prvo trgovino brez plastične embalaže v Sloveniji.
4. RECI JA BIORAZGRADLJIVI VILEDI IN GOBICI
Biorazgradljivo viledo lahko kupiš v Müllerju ali pa v spletni trgovini Moja cula; gobico pa pri Dantesmile. Prednost omenjenih izdelkov je, da ju lahko normalno pereš v pralnem stroju, ko pa gre njuna življenjska doba h koncu pa ju lahko odvržeš med biološke odpadke ali celo na kompost.
5. RECI JA KUHINJSKIM KRPAM
Kuhinjske krpe ima vsako gospodinjstvo in v tem primeru dejansko ne potrebujemo papirnatih brisačk. Ko vam naslednjič le-teh zmanjka poskusite “zdržati” in gospodinjiti le s kuhinjskimi krpami. Vam obljubim, da se boste navadili.