V teh hladnih zimskih dneh se prileže SKODELICA DOMA NABRANEGA ČAJA ☕️

Čajne vrečke so v večini primerov narejene iz plastike, ki se v vroči vodi sprošča v čaj, zato jih že nekaj let ne kupujemo več.

Pa veste kako se čaj pravilno pripravi?

Strokovnjaki za fizioterapijo svetujejo:
– vodo zavremo
– počakamo, da nekaj minut vre
– vodo odmaknemo z ognja
– posodo z vodo pustimo 5 min pokrito (temperatura takrat doseže okoli 90 stopinj)
– v vodo potopimo zelišča
– pokrijemo in pustimo stati nekaj minut
– zelišča vzamemo ven
– ko je čaj mlačen dodamo sveže stisnjen limonin sok in med (za vegane: agavin sirup v stekleni embalaži)

Zakaj mlačen? Da limonin sok ne izgubi vseh lastnosti – vitamina C, med pa dodamo čaju, ko je le-ta hladen. Več o tem tukaj.

V zadnjih mesecih pri nas doma veliko pripravljamo BEZGOV ali LIPOV ČAJ.

Slednji je odličen:
– pri prehladu
– kašlju
– za pospeševanje potenja pri povišani telesni temperaturi
– za povečanje odpornosti
– pomirjanje
– odvajanje vode pri obolenjih ledvic in mehurja
– blaženje krčev

Katere doma nabrane čaje pa si vi privoščite v teh hladnih dneh?

Objem,

Jana🌿

P.s.: Doma nabran čaj je lahko tudi lepa pozornost oziroma DARILO.