ADIJO AVGUST, adijo poletje se vidimo zopet naslednje leto.

Poletje je pri meni eno tako čudno obdobje. Čeprav se poletja vedno veselim in julij mine v duhu morja, ležanja na plaži, lubenic, breskev, družine (nas treh) … pa je avgust pri meni čas, ko mi nekako pripada teden brez moža in otroka (hehe – namreč Davida večinoma ni doma že od konca julija, ko začne s treningi rokometa, Zala pa gre vsako leto z mojo mami in njenim partnerjem na morje za teden dni – “aj nou, dis saks rajt”) in pa nekako čakanja na september, ko se zopet vse postavi na svoje mesto.

Meseca julija niti ne bom posebej opisovala, ker je bil tolk na izi kot moje objave; avgust pa kot vedno prikupno zmeden in prav tako moje objave. Če se julija popolnoma prepustim toku, pa avgusta silim z glavo skozi zid in bi vse, pa mi na koncu ne uspe naredit prav veliko, ampak sem nekako to pri sebi sprejela in se zdaj manj obremenjujem. Vse kar mi rata je, da generalno počistim naše stanovanje, takrat ko ni doma Davida in Zale, in to je ok. Letos pa imam prvič občutek, da nisem kopičila stvari iz ene sobe v drugo (čeprav je naša pisarna še vedno “runkl kamra” oz. moja šibka točka a o tem drugič) ampak je vsaka stvar našla svoje mesto, kar je svojevrsten uspeh sploh, če si malo hoarderja po duši, in za to gre zahvala #konmari metodi pospravljanja.

In če sem prejšnja leta avgustovske dni imela nekako splanirane z izleti, da bi se nama z Zalo čim več dogajalo, pa sem večino letošnjega avgusta nosečniško preležala, veliko od utrujenosti in melanholije, ki počasi minevata. Poležavanje sem si lahko privoščila zaradi dejstva, da je Zala prvič nekako preživela ves prosti čas s svojimi sestričnami in bratrancem (prejšnja leta je bila kar prilepljena name), ki so bili spodaj na počitnicah, torej pri tastu in tašči.

Po tednu pospravljanja ponavadi sledi planiranje. Tega se vedno najbolj veselim. Takrat namreč po dveh mesecih potegnem ven svoj najljubši Phoebe planer, papirnate nalepke, washi tape, barvice, ta lepe kulije, odprem Instagram in Pinterest za dodaten navdih “bulletin journaling-a” in AKCIJA. Dobim navdih, zagon, nariše se mi nasmeh na obraz, občutim mirnost.

Občutim mirnost, da se bo čez nekaj dni vse postavilo na svoje mesto, nazaj v našo rutino, ki mi pomeni določeno varnost znotraj katere znam biti tudi spontana in prilagodljiva. Čeprav je september bolj pester kar se tiče delavno mi to ne jemlje poguma ampak me fila z energijo.

Mogoče se zdi kot, da mi poletni meseci niso ok …. but that’s not the case 🙂 Super so mi, ampak če lahko izbiram potem mi je ljubši september s svojim prehodom v jesen 🍂

Spodaj na kratko naštevam moje TOP trenutke  tega poletja, da zapis ne bo predolg – že to da zapis sploh je, ni v moji navadi ampak kot sem napisala, konec avgusta in začetek septembra sta moji najljubši obdobji, tako da 🙂

 • METIN SIRUP Z RADENSKO

Zero waste pa še najboljši približek gaziranim pijačam samo da bolj zdrav in res osvežilen.

Za napitek potrebuješ Radensko v steklenici, sok za razredčit v steklenici,

led po želji, še rajši pa zmrznjene maline.

 

 

 

 

 • POČIVANJE in Zalino pristno igranje z bratrancem in sestričnami sta šla z roko v roki, saj sem si dolge počitke lahko privoščila, ker so se otroci zamotili z igro tudi po več ur.
 • GOZDNO ČUTNO RAZVAJANJE V ADRENALINSKEM PARKU GEOSS z Anito Šerjak Koci.
 • POSPRAVLJANJE STANOVANJA pa tukaj ne gre samo za pospravljanje ampak tudi za preurejanje. Uživam v prestavljanju in konstantnem iskanju rešitev za naš dom

 • planiranje s Phoebe planer
 • nova eco friendly očala sea2see , ki jih lahko kupiš ali preko spleta ali pa v poslovalnicah optike Glasmaher v Brežicah ali Novem mestu.
 • morfologija in pregnancy announcement
 • nove kopalke od slovenskega podjetja Komet
 • morje s prijatelji
 • Kolpa z družino
 • služba Nabie

** Začela sem s TOP 5 tega poletja… no zdaj sem pa na TOP 12 🙂

Kaj je pa so tvoji top trenutki letošnjega poletja? Let me know .

SEPTEMBER pridi, jaz te že komaj čakam.

Naj bo vstop v novo (šolsko) leto kar se da nežen in miren.

Objem,

Jana 🌿

Z mojo kodo JANA15 imate 15% popust na vse Phoebe izdelke.